Застосування олії ялівцю в косметології

Застосування олії ялівцю в косметології


Ялівець має масу корисних властивостей. Так, наприклад, він славиться антисептичною, болезаспокійливою, дезінфікуючою і сечогінною дією. Він виводить токсини і шлаки, очищає судини і прискорює регенерацію тканин. Крім того, олію з ялівцю активно застосовують у косметології.


Ефірна олія з ялівцю вважається прекрасним засобом для догляду за шкірою, при цьому її можна застосувати незалежно від її типу. Завдяки своїм якостям ця олія здатна зволожити, зняти набряклість, а також підвищити пружність та еластичної шкіри. Масло можжів чудово очищає і допомагає боротися з зморшками та іншими ознаками в "ядання шкіри.

Ялівець звужує пори, вирівнюючи шкіру, і покращує колір обличчя. А якщо на обличчі з'явилося невелике запалення, вискочив прищик або з'явилися інші деффекти, то ця ефірна олія стане незамінною.

До речі, додавання ялівцевої олії в крем для рук збагатить її, роблячи більш ефективним. А здатність цього засобу загоювати невеликі тріщинки лише додасть переваги такому засобу для догляду.

Додавання декількох крапель олії ялівцю в шампунь допоможе домогтися відразу декількох ефектів. Волосся стане блискучим, їх зростання посилиться, а волосяні цибулини стануть більш міцними, що також безпосередньо позначиться на стані волосся. До речі, олія ялівцю допоможе позбутися і перхоті і свербіння.

Волошева олія вважається чудовим засобом, що допомагає позбутися целюліту. Воно діє відразу в декількох напрямках - виводить токсини і зайву рідину, а також пригнічує вироблення шкідливих речовин, що руйнують колаген і еластин.

Однак у цього прекрасного засобу є і певні протипоказання. Наприклад, олію ялівцю категорично не можна застосовувати вагітним і дітям до 12 років, а також людям, які страждають від ниркової недостатності, оскільки вона може викликати кровотечу. Якщо у вас є будь-які запальні захворювання, то перед застосуванням масла необхідно проконсультуватися з фахівцем для уточнення дозування і тривалості курсу лікування.