Очолює список найбільших павуків.

Очолює список найбільших павуків.


Сама назва говорить про його розміри. Найбільший представник роду за вагою досягає приблизно 200 г, за довжиною - 28 см. Ці розміри належать найбільшому екземпляру.

Офіційно його називають Терафоза Блонда. Слід зазначити, що насправді птахів він не їсть. Розводити цього павука в неволі складно, та й вивезення з території батьківщини заборонено. Велика частина лялечок і павучать, що зустрічаються в продажу, - результат браконьєрства.

Докладніші описи цього павука подано у статті.

Heteropoda maxima

Гетеропода Максима цілком може називатися найбільшим павуком.

Розмах його лап іноді перевершує 30 сантиметрів, хоча виглядає він не настільки значно, як вище представлений Голіаф, який є більш масивним. Другий, швидше за все, тонкий і суглобовий. Живе він у печерах Лаосу.

Гігантський крабовий павук

Моторошного виду подібна тварина мешкає в Австралії. Слід зазначити, що серед фауни цього екзотичного континенту, де багато тварин оснащені отрутою, цей павук не має його.

Розмах його кінцівок дорівнює 30 сантиметрам. Він теж за своїм зовнішнім виглядом більш витончений, але, в будь-якому випадку, побачивши його, цілком можна злякатися. Хоча і сам гігантський павук злякається теж.

Лососево-рожевий павук-птахоїд

Водиться даний вид в Бразилії. Не дуже зрозуміло, чому його назвали саме так, якщо його забарвлення є коричнево-чорним.

Розмір його не дотягує 30 см, проте брак зросту компенсується його пухнастістю. Тривалість життя такого павука може скласти 15 років.

Верблюжий павук (найбільший вид фалангу)

Він не є найбільшим павуком (фалангом - загін павукоподібних), але налякати може дуже сильно. Товстувате тулуб, великі жвала зазубрені, безліч лапок - моторошне видовище. Кусатися при зустрічі не буде, але цілком здатний завдати серйозної шкоди. Рани можуть бути досить болючими.

Фаланги не є павуками, але у зв 'язку із зовнішньою схожістю їх часто приписують до них.

Фіолетовий птахоїд

Павук цей - одночасно і моторошний, і симпатичний. Поєднання синього (або фіолетового) і чорного виглядає красиво. Така його розмальовка.

Він цілком має право потрапити до списку найбільших павуків. Розміри самок у середньому становлять 25 см, але іноді вони можуть досягати 30 і більше. Отрути у цих павуків немає.

Особливості харчування голіафа

Перед тим як поїсти, він впорскують у свою здобич травний сік, що розщеплює м 'які тканини і дозволяє павуку висмоктувати з нього рідину і з' їдати м 'яке м' ясо. Основний раціон - безхребетні тварини (миші, жуки, ящірки, змії невеликі, метелики тощо).

Павук розглянутого виду, як зазначалося вище, не харчується птахами, але зрідка може по дорозі з 'їсти пташеня, що випало з гнізда.

Трохи цікавих фактів про птахоїда-голіаф

  1. У місцях проживання цих найбільших павуків багато жителів вживають їх в їжу, причому не тільки зрілих особин, але і їх яйця. Як результат - популяція цих тварин у природі поступово зменшується.
  2. Павук голіаф без їжі може обходитися близько 6 місяців.
  3. Найскладнішим періодом у житті цієї тварини є лінька. Птахоїд-голіаф в цей час мало пересувається і нічого не їсть.
  4. Павутина цих павуків не служить пасткою для їх видобутку, як у інших представників виду. Птахоїди є справжніми мисливцями, вони самі вистежують здобич і нападають на неї.
  5. Бувають випадки - після спарювання самка з 'їдає свого напарника.

Насамкінець

Багатьом навіть уявити страшно павука, розміри якого можна порівняти з великою тарілкою!

Мимоволі дивує бажання деяких людей завести подібну "домашню тварину" ". Однак в останні роки відзначається зростання кількості таких заводчиків.