Тверда олія: для краси і для дому

Тверда олія: для краси і для дому


Цей метод догляду за собою жінкам усього світу відомий з давніх часів. Адже різні олії мали справді чудодійний ефект, надаючи блиск і об 'єм волоссю, а також продовжуючи молодість шкіри обличчя і тіла. У Стародавньому Єгипті і в гаремах султанів існував культ догляду за собою, і красуням всіх континентів був необхідний продукт з приголомшливим ароматом, який при контакті зі шкірою набував унікальний відтінок. Сьогодні стало популярним тверде масло, про його властивості і поговоримо.

Види баттера

Рослинна олія різного ступеня жирності, що зберігає свою тверду текстуру при температурі до 24 градусів, отримала назву баттер (butter).

Цей продукт належить до натуральних косметичних засобів, і ви можете його придбати у вигляді твердої олії у формі плитки, щодо м 'якого продукту кремоподібної консистенції, а також у вигляді скрабів різної щільності, очищуючих і поживних субстанцій, в тому числі і мила.

Все це розмаїття може виготовлятися як індивідуальними підприємцями, так і на базі парфумерних фабрик. Відсоткове співвідношення твердої олії та інших рослинних компонентів може варіюватися від 20% до 100%.

Особливо затребуваний цей натуральний продукт у спа-напрямку, де багато елементів косметичної лінії неможливо уявити без нього.

Спектр впливу

Тверда олія незамінна для шкіри, яка потребує зволоження. Ним можна користуватися в профілактичних цілях для уповільнення процесів старіння, оскільки воно прекрасно живить і зволожує дерму, одночасно відновлюючи її тургор.

Незважаючи на тверду консистенцію, олія, потрапляючи на чисту і суху шкіру, починає поступово зігріватися і розтікається по її поверхні. Це використовується в масажній практиці, дозволяючи доносити корисні речовини до найглибших шарів шкіри. Слід зазначити, що наносити продукт слід саме на суху шкіру. Якщо вона буде вологою, то на ній можуть утворитися "" катишки "".

Спосіб виробництва

За способом отримання тверде масло ділиться на два види:

  1. Натуральне або batter. Його витягують способом пресування з рослинної сировини: дерево ши, какао, плоди манго, капуасу. Всі вони ростуть в країнах з тропічним кліматом. Існують сорти рафіновані і нерафіновані. Зрозуміло, ці масла цінуються високо, як і все натуральне.
  2. Створені штучним шляхом за допомогою сполуки в єдину консистенцію нерафінованої натуральної частини з рослинними маслами, що зазнали процесу гідролізу. Ці продукти мають нижчу якість. Однак цінні елементи в них присутні.

При виготовленні мастил твердої структури їх процентний склад може становити в кращому випадку 100%. Але можливо й інше співвідношення натуральної витискання і рослинної основи, що позначається на ціні. До речі, всі ці продукти "" дружать "" між собою.

З метою максимального збереження корисних властивостей продукту його упаковка повинна бути герметичною. Влучення сонячних променів, а також порушення температурного режиму (22-24 градуси) - вкрай небажані. При дотриманні цих умов олія може зберігатися до 2-х років.

Краса і здоров "я волосся

У наші дні здоров 'ям волосся стурбовані не тільки жінки, а й чоловіки. І косметологи всього світу вишукують кошти, здатні поліпшити стан прядей як слабкої, так і сильної половини населення планети. Втім, класика, перевірена часом, актуальна в усі часи. Тому масло для волосся і тверде, і звичайне - в тренді найпопулярніших способів відходу.

Спектр впливу продукту залежить від рецептури і природного ресурсу рослинної сировини. Масла володіють регенеруючими, зміцнюють структуру і підсилюють зростання волосся властивостями різною мірою. Можна сказати, що кожне з них є різноплановим засобом.

Найбільш затребуваними вважаються масло каріть, відоме під назвою "" ши ""; тверді масла какао, манго, кокосове і пальмове, репутація якого неабияк зіпсована недобросовісними компаніями-посередниками. У складі кожного з цих натуральних продуктів знаходяться одноосновні карбонові кислоти, що сприяють оздоровленню волосся.

З урахуванням того, що всі корисні властивості мастил на порядок краще зберігаються в твердому стані, легко вбираються навіть дуже сприйнятливою шкірою голови і без проблем змиваються, при комплексному і тривалому лікуванні пошкодженого волосся краще зупинити свій вибір саме на баттері.

Що стосується вибору певного виду олії, то тут не останню роль відіграє особиста перевага і "" контакт "" клієнта з конкретним ароматом і його специфічними властивостями.

Тверда олія для тіла

Візитною карткою здоров 'я жінки є стан її шкірних покривів. З віком зміни стають особливо помітними в області шиї і декольті, а також рук. Втім, дерма обличчя і всього тіла потребує харчування і зволоження. Тому значення натуральних твердих масел у косметології важко переоцінити. Масажні салони широко використовують відновлюючі та омолоджувальні властивості цих продуктів, а їх ефективність перевірена часом.

Лінійка мастил, що використовуються для догляду за тілом та ж, що і для оздоровлення волосся: олія какао, ши, кокоса тощо. Слід зазначити, що тверда консистенція деякими клієнтами косметичних клінік сприймається насторожено. Однак побоювання в даному випадку абсолютно марні. Олія при зіткненні зі шкірою набуває звичної рідкої структури, і подальші маніпуляції відбуваються класичним способом.

Перевага твердої олії перед рідким у її здатності краще зберігати комплекс поживних елементів: вони перебувають ніби в законсервованому стані і "" оживають "" після танення.

Облагороджене дерево

Не тільки шкірні покриви людини потребують догляду та оздоровлення. Дерево також з вдячністю сприймає доглядаючі "" процедури "" із застосуванням олії з твердим воском Osmo. Воно створене для дерев 'яних покриттів усіх видів і різного призначення, в тому числі може використовуватися в суднобудуванні.

Цей продукт екологічний, простий у роботі і здатний задовольнити найвибагливіший смак. Після його нанесення на площину ви можете отримати різний результат: безбарвний, матовий, шовковисто-матовий і глянцевий. Крім того, ця олія забезпечує захист поверхні від води і бруду, збільшуючи тим самим термін експлуатації.



Матеріали по темі