Як скасувати копіювання

Як скасувати копіювання


Програма iTunes для пристроїв від Apple здійснює автоматичне копіювання, щоб уберегти користувача від втрати даних у разі несправності пристрою. Однак іноді бекап файлів займає великий проміжок часу і виникає необхідність у його відключенні.

Інструкція

1. Для вимикання автоматичного копіювання під час синхронізації необхідно вручну відрегулювати деякі параметри конфігураційних файлів. Якщо ви використовуєте iTunes у Windows, відредагуйте файл iTunesPrefs.xml, розташований у директорії користувача в підпапці AppData/Roaming/Apple Computer/iTunes. Щоб перейти до каталогу AppData, увімкніть показ прихованих тек у параметрах вікна "Інструменти" - "Параметри тек" - "Перегляд" - "Показувати приховані файли, теки і диски".

2. Скопіюйте iTunesPrefs.xml в будь-яку іншу теку як резервну копію, щоб у разі неправильного внесення змін мати можливість його відновити. Відкрийте файл за допомогою будь-якого текстового редактора (наприклад, Блокнота). Для цього клацніть правою клавішею миші на документі та виберіть "Відкрити за допомогою".

3. Перейдіть на рядок User Preferences. Після першого блоку dict вставте команду:<key>AutomaticDeviceBackupsDisabled</key><data>dHJ1ZQ== <data>

4. Збережіть внесені зміни і перезапустіть iTunes. Тепер копіювання буде здійснюватися не автоматично, а лише після натискання правої клавіші миші на пристрої і вибору пункту "Копія".

5. Якщо ви використовуєте MacOS, відкрийте Термінал за допомогою меню і введіть команду:defaults write com.apple.iTunes AutomaticDevceBackupsDisabled -bool trueТаким чином ви відключаєте можливість автоматичного резервного копіювання. Якщо ви хочете повернути типові параметри, введіть таку саму команду, але замініть атрибут true на false.